Przepisy kulkowe z 10 olejkami bazowymi
Jest tak wiele różnych możliwości łączenia ze sobą olejków z Twojego zestawu startowego.
Poniżej znajdziesz przepisy kulinarne, z których najczęściej korzystamy w naszej rodzinie.
Preferujemy stosowanie kulek o pojemności 5 ml z metalową kulką. Przepisy są do tego dostosowane.
Jeśli wolisz pracować z 10 ml roll-onami, możesz podwoić liczbę kropli.
Jako olej bazowy używamy frakcjonowanego oleju kokosowego (FCO), ponieważ nie ma własnego zapachu, jest bardzo płynny, ma długi okres przydatności do spożycia i szybko się wchłania.
Za pomocą rolki możesz nałożyć mieszankę olejków bezpośrednio tam, gdzie jest to konieczne. Inne dobre miejsca do aplikacji to pod stopami (zwłaszcza u mniejszych dzieci, to jedyne miejsce, w którym olejki eteryczne można nakładać na skórę), a także na szyi, nadgarstku i w poprzek kręgosłupa.
Pamiętaj, aby za każdym razem wdychać olejki z dłoni lub nadgarstków.










